Mijn favoriete gezonde ontbijt.

Wat heb je nodig? (Niet veel eigenlijk)

  • magere platte kaas 0% v.g.
  • fruit naar keuze
  • enkele walnoten

Je neemt enkele eetlepels magere platte kaas. Zelf koop ik altijd een pot van 500g. Daar kom je drie tot vier ontbijtjes mee toe, al naargelang je eigen goesting. Je snijdt je fruit naar keuze in stukjes en voegt deze toe aan de platte kaas. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar mango of meloen. Ook met aardbeien is het heerlijk. Dan snij je enkele walnoten fijn en voegt ze toe. Smakelijk!

Het is een eenvoudig, maar toch gezond ontbijt. Het geeft je een hele tijd een verzadigd gevoel. Heb je het liever wat zoeter kan je altijd stevia toevoegen of een beetje agavesiroop… 
Je kan zelf creatief zijn met allerhande varianten. Je kan de walnoten vervangen door een handjevol granola bijvoorbeeld, of een notenmix. 
Als ik het klaarmaak als lunch vervang ik de platte kaas door een potje cottage cheese. Dan kan een lepeltje zure room een meerwaarde zijn.

Eén reactie

Julie Olesen januari 7, 2020 Reageer

Ik lig te slapen en droom over een zomerdag. Het is warm en ik zit op het strand met mijn voeten in het zand en ik zie de golven van de zee op het strand komen Dan hoor ik in de verte mijn zusjes. Ik word wakker en kijk op mijn telefoon, het is al half acht! Mijn wekker is niet afgegaan of ik ben erdoorheen geslapen. Dit zou niet gebeuren als school later zou beginnen, zou dit dan niet beter zijn? Ik vind van wel. Het is veel beter voor studenten om later te beginnen op school. Dan hoef ik niet zo vroeg op te staan en is het niet meer donker ‘s ochtends. Ook is het voor docenten fijner, omdat ze dan niet te maken krijgen met chagrijnige studenten. Dit maakt de student en de docent dus een stuk vrolijker. Ook let ik beter op en komt er meer binnen. Daarentegen ben ik wel later uit school dus heb ik nog steeds niks aan mijn avond als avondmens zijnde. En als de trein weer vertraging heeft ben ik op zijn vroegst om negen uur thuis ben. Ik kan dus niet mijn favoriete serie gaan kijken. Dus ik moet gewoon een ochtendmens worden, maar hoe moet ik dat doen? Er moet een workshop komen om een ochtendmens te kunnen worden, waar je leert omgaan met de donkere en koude winterdagen. Hier volgen nog een paar tips; zet ’s ochtends een muziekje aan. Maak de avond van te voren een gezond ontbijt en lunch voor jezelf, leg je kleding klaar en snooze NIET!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte van deze blog.
Loading