Secret Letter 18

Hey you,

Voor het eerst borrelt er heel wat kwaadheid op jegens jou.
(Eindelijk, hoor ik sommigen denken…)
Jij was zo lang, zo ver weg. Geklasseerd. Ik was oké.
Tot ik je stem weer hoorde…
Ben echter niet langer bang om jou te confronteren.

Je had me niet kunnen bellen.
Je had me met rust kunnen laten.

Je plant jezelf als het ware terug in mijn hoofd… om dan weer te verdwijnen?

(Toch niet weer!?)

Mijn eerste gedachten van de dag. Ik gooi ze eruit. Ze zijn geen rechtstreeks gevolg van ons laatste gesprek, maar eerder van de stilte daaropvolgend. De stilte, die jij jezelf weer moeiteloos schijnt aan te meten. Wat ben jij een meester in het nemen van afstand. Het heeft zelfs iets wreeds ondertussen, aangezien jij altijd degene bent die mijn nabijheid opzoekt.

(Is het zo moeilijk om op een normale, gezonde manier met mij om te gaan?) 

Je vertelt me over een gesprek eerder die dag, twee vrienden die hun beklag doen over vrouwen. Je vraagt mijn mening. Vrouwen wordt het verwijt toegeschreven dat ze na een tijdje alsmaar minder moeite doen voor hun (arme) vent, vooral in het hem behagen dan. Iets typisch vrouwelijks, volgens jullie. Wat ik daarover denk? Dat dit qua veralgemening wel kan tellen. Ik omzeil het een beetje. De waarheid brandt op mijn lippen maar ik slik de woorden in, omdat ik weet dat je ze niet horen wil. Mijn ongezouten mening? Als verlangens niet overeenstemmen en daar bovenop nog zorgen voor de nodige frustraties, dan zit je niet in de juiste situatie.

(Misschien eens zoiets als ‘communicatie’ overwegen? Ik geef het maar mee…)

Ik vraag me af wat voor iemand ze is. Is ze het type van jeans en sneakers of is het meer een mantelpakjesdame, helemaal beeldig met het juiste hakje?
Of is het nog een totaal ander type?
Alvast een heel ander type dan ik? Hoogstwaarschijnlijk.
Jij omschrijft haar als lief, zacht en zorgzaam.
Klinkt niet erg spannend, de manier waarop jij het zegt.   

(Durf te stellen dat ik ook lief, zacht en zorgzaam ben, maar daarnaast ook heel intens… weet ik. Daar komen die ballen wel van pas…)

Blijf op de hoogte van deze blog.
Loading