Komt u maar binnen!

(Over de beleving van een HSP…)


Een filter heb ik niet. Ik ben als een schuifdeur die altijd openstaat, met een deurmat die je begroet: Welkom! Komt u maar binnen…

Komt u maar binnen opgenaaide chauffeur met de grimmige blik, zich blauw ergerend aan zijn voorgangers. Ja meneer, zet je grimmigheid nog wat kracht bij met luid getoeter. Ik hoop voor jou dat het werkt…

Komt u maar binnen nest uitgelaten, joelende kinderen, enthousiast onderweg naar een daguitstap in Antwerpen… organisatie ‘vzw Kindervreugde’ (oh ironie…)  Ik wens hen alvast een fijne dag toe.

Komt u maar binnen winkelende medemens, die zich beweegt doorheen de supermarkt alsof je helemaal alleen bent en toegankelijkheid enkel jou toekomt. Mag ik het daarmee oneens zijn? Ik lijk wel onzichtbaar.

Komt u maar binnen stoere haantjes op de tram, borst vooruit, ego voorop, die besluiten om in mijn nabijheid dreigementen uit te kraaien, om het dan te houden op wat verbaal gezwets, want tot meer dan vluchtig borst tegen borstcontact komt het niet. Wat een tijdverspilling! (Hoeveel bladzijden zou ik verder geraakt zijn in mijn interessante boek, zonder deze oninteressante schertsvertoning?)

Komt u maar binnen, opgenaaide junkie op een overvol perron. Bedankt om mij te promoveren tot het middelpunt van jouw aandacht. Met een duivelse blik beweeg je jezelf tussen de massa als een ongeleid projectiel. Plots doem je op, achter mijn rug, betreedt mijn comfortzone met de voeten door je lichaam tegen het mijne aan te drukken. Mijn hartslag gaat over de rooie, mijn maag krimpt ineen, het angstzweet breekt me uit. Het liefste van alles wil ik verdwijnen… onzichtbaar zijn. Ik wil de omstaanders bedanken, hoe kan ik jullie vergeten, die me massaal aanstaren waardoor ik me nog ongemakkelijker voel. Ik wil verdwijnen. Ik wil onzichtbaar zijn…

brown eye

Groot… groter… vergroot… uitvergroot…

Prik… prikkel… prikkelt… geprikkeld… prikkelbaar…overprikkeld…

En de dag is nog niet eens voorbij!
AAAAAAAAAAARGH!!!!

Komt u maar binnen, muzikale helden van me. Jullie zijn zo talrijk, met jullie uiteenlopende genres die me meevoeren op het ritme, door jullie bepaald. Bedankt dat ik een stukje van jullie binnenkant mag voelen. Bedankt om mij in alle toonaarden te bespelen, tot kippenvel toe. Donkere liedjes mogen, ook op donkere dagen. Dansbare pareltjes mogen altijd!

Komt u maar binnen, kunstenaar van elk allooi. Bedankt om een stukje van jezelf met mij te delen. Het gaat soms om vreemde uitingen, die ik niet altijd begrijp, maar dat is een deel van de uitdaging.

Komt u maar binnen, prachtig kind van me, vat vol positieve energie. Jij, die je nooit hebt laten weerhouden door de muren, de grachten en de schilden om me heen. Voor jou hebben die nooit bestaan. Het hadden draken mogen zijn, dan nog had je ze geen blik waardig gegund. Bedankt om in mij te blijven geloven.

Komt u maar binnen, lieve diertjes van me, die me overstelpen met oprechte Liefde en vriendschap en me vertederen met blijken van troost op de dagen dat de zon voor mij niet opkomt.

Komt u maar binnen, lieve vrienden en vriendinnen, die me verwarmen met bemoedigende woorden en me verblijden met echte vriendschap, met boeiende gesprekken en een gevoel voor humor dat ik nog altijd het beste kan smaken. Bedankt dat ik mijn eigen complexe zelve mag zijn.

Komt u maar binnen, wonderen der natuur, van de mooiste herfstkleuren tot elke zonsondergang. Bedankt om mij versteld te doen staan met zelfs de kleinste dingen, daar waar een mens algauw tekort schiet.

Komt u maar binnen, welgekomen duisternis die de komst van de maan aankondigt. Bedankt voor de rust die de avond met zich meebrengt. De drukte van de dag vertraagt en valt stil. Welkom rust, zo broodnodig om alweer een dag te verwerken.

Komt u maar binnen, gij die Liefde heet. Allesoverheersend. Allesverterend.  Bevrijdend. Beangstigend.
Komt u maar binnen, schone mens die ik nog niet ken, maar wel naar verlang. Je bent welkom, soulmate waar ik me mee wil verbinden, maar zie mij en laat je alsjeblief door mijn muren niet verblinden…

HSP Privé
Is het een talent?
Of is het eerder een vloek?
Hangt af, van de dag…

Eindelijk Jezelf Zijn
Blijf op de hoogte van deze blog.
Loading